ارتباط موثر مهارتی است که در همه زمینه های زندگی شخصی ، کاری و روابط به کارمان می آید و یکی از مهارت های بهبود فردی است که هر کسی باید برای موفقیت آن را فراگیرد. ما در این مقاله قصد داریم روش های برقراری ارتباط موثر را به شما آموزش دهیم. اگر به دنبال موفقیت هستید و می خواهید روابط بهتری داشته باشد، فراگیری روش های برقراری ارتباط موثر از آن دسته مهارت هایی است که داشتنش ضروری است. پس با ما همراه باشید ما در این مقاله قصد داریم روش های برقراری ارتباط موثر را از زبان دکتر علیرضا فیروزی بیان کنیم.
 
مجموعه آموزش های رایگان و کاربردی در سایت دکتر علیرضا فیروزی که زندگی شخصی و حرفه ای شما را متحول میکند : 
آموزش مدیریت و رهبری کسب و کار 
آموزش روش های مذاکره کردن و برقراری ارتباط موثر 
آموزش کوچینگ فردی و بیزینس کوچینگ 
 

1- ارتباط رو در رو برقرار کنید

ارتباط رو در رو یکی از مواردی است که ارتباط موثر و پایداری ایجاد می کند. امروزه راه های برقراری ارتباط بسیار زیاد شده است. برای مثال ارتباط از طریق ایمیل، پیامک، شبکه های اجتماعی و ارتباط از طریق تماس تلفنی و همچنین ارتباط رو در رو، که در بین این روش ها موثرترین روش، روش برقراری ارتباط به صورت رو در رو است. در این نوع ارتباط شما اعتماد طرف مقابل را بیشتر جذب می کنید و همچین حس بهتری در طرف مقابل ایجاد می کنید که رابطه را با دوام تر می کند.

2- خوب گوش کنید

شاید در ظاهر گوش دادن به دیگران کار راحتی باشد اما اگر نتوانید فن گوش دادن را به درستی انجام دهید به مشکل بر خواهید خورد. پس به حرف های طرف مقابل با دقت گوش کنید. در همه ارتباط ها شنونده خوب بودن بهتر از گوینده بودن است. شما باید واقعا به حرف های طرف مقابل گوش کنید و در هنگامی که فرد در حال حرف زدن است، به دنبال آماده کردن جواب خود نباشید. طرف مقابل شما به راحتی متوجه می شود که شما واقعا به حرف هایش گوش می دهید یا خیر. وقتی گوش شنونده خوبی داشته باشید، بیشتر به دل همکاران، دوستان و مشتریان می نشینید و در برقراری ارتباط موثرتر عمل خواهید کرد.

3- ارتباط چشمی برقرار کنید

برقراری ارتباط موثر
ارتباط چشمی ، تاثیر بسیار خوبی در فرد مقابل می گذارد . فرد به شما بهتر اعتماد می کند و همچنین نشان می دهید که انسانی با اعتماد به نفس بالا هستید و قابلیت های بالایی دارید. در هنگام صحبت با مشتریانتان حتما ارتباط چشمی برقرار کنید. این باعث می شود تا مشتری متقاعد شود و به شما اعتماد کند. این روش را دکتر علی فیروزی (کوچ حرفه ای سازمان کوچینگ فارسی زبانان) یکی از موثرترین روش های برقررای ارتباط موثر می داند که به بهبود فردی کمک شایانی می کند.

4- قابل اعتماد باشید

تنها در صورتی که طرف مقابل به شما اعتماد کند، می توانید موفق شوید. در هر رابطه ای اعتماد بسیار مهم است. در محیط کار خود به رفتار حرفه ای متعهد باشید و خیال مشتری و رئیستان را راحت کنید. این باعث می شود تا در هر بخشی از زندگی خود موفق تر باشید.

5- در برقراری ارتباط صادق باشید

در ارتباط ها و روابط خود سعی نکنید طرف مقابل را فریب بدهید. صداقت داشته باشید و کاملا صادقانه با طرف مقابل صحبت کنید. اگر فرد حس کند که شما می خواهید او را فریب دهید، اطمینان داشته باشید که رابطه شما رو به نابودی است.

6- از زبان بدن استفاده کنید.

راه های برقراری ارتباط
فن بیان در ارتباط بسیار مهم است. اما به همان میزان که فن بیان اهمیت دارد، زبان بدن نیز با اهمیت است. زبان بدن خیلی خوب منظور شما را به فرد مقابل انتقال می دهد. در هنگام صحبت بدن خود را آزاد کنید و با دستان باز و چهره گشوده صحبت کنید. با این کار حس طرف مقابل را نسبت به خود بهتر می کنید.

7- بدون ابهام صحبت کنید

واضح و بدون ابهام صحبت کنید. خواسته خود را به صورت واضح بیان کنید. با سخنان سر بسته طرف مقابل را بیشتر گیج می کنید و احتمال دارد طرف مقابل تصور کند که با او رو راست نیستید و سعی در فریب او دارید. اگر بدون ابهام در هنگام برقراری ارتباط موثر صحبت کنید به طرف مقابلتان مشام می دهید که به حرف هایش اهمیت داده اید و آنها را فهمیده اید.

8- برای برقراری ارتباط پیش قدم شوید

یکی از روش های برقراری ارتباط موثر، این است که برای برقراری ارتباط با شخصی پیش قدم شوید. این روش به رشد شخصیت شما و بهبود فردی شما کمک می کند. دلیلی که همیشه باعث می شود بیشتر ارتباط ها شکل نگیرد و یا در زمان کمی ارتباط قطع شود، تصورات اشتباهی است که ما به ذهن خود راه می دهیم. برای مثال با خود فکر می کنیم، ممکن است دوست نداشته باشد با من ارتباط برقرار کند، یا ممکن است مرا تحویل نگیرد و غیره. این تصورات باعث می شود تا ما نتوانید ارتباط های خوبی با اطرافیانمان بر قرار کنیم .

9- قضاوت نکنید

در هنگام صحبت با فردی، سعی نکنید که ذهن او را بخوانید، دقیقا به حرف های طرف مقابل گوش دهید و او را قضاوت نکنید. وقتی در هنگام صحبت کردن با کسی، او را قضاوت می کنید، فرد متوجه می شود که شما به حرف های او گوش نمیدهید و در ذهنتان او را تجزیه و تحلیل می کنید و این ارتباط را در ابتدای شکل گیری نابود می کند.

10- با آرامش و شمرده صحبت کنید

روش های برقراری ارتباط
در هنگام صحبت با مشتری، رئیس و همکارتان شمرده شمرده و با صدای نه زیاد بلند و نه زیاد پایین صحبت کنید. وقتی شما خیلی سریع صحبت می کنید، طرف مقابل به عدم اعتماد به نفس شما پی می برد و این نوع صحبت کردن نشان از اضطراب در شماست که اصلا در برقراری ارتباط خوب نیست.

11- به شیوه مناسب مخالفت کنید

شما به عنوان فرد بالغی که می خواهید روابط و ارتباط های موثر و پایداری داشته باشد، باید شیوه مناسب مخالفت کردن را یاد بگیرید. شما نمی توانید که همیشه با نظرات تمام افراد موافق باشید. زیرا شما نیز یک انسان با نظرات و عقاید مختلف هستید. از طرفی نیز نمی توانید مخالفت خود را به صورت صریح و بی ادبانه مطرح کنید. در این صورت رابطه به کلی خراب می شود. پس بهتر است خیلی محترمانه و با شیوه درست مخالفت کنید. می توانید از میان کلمات طرف مقابل تنها کلمه ای را که با آن موافق هستید انتخاب کنید و با تعریف از این کلمه اول موافقت خود را اعلام کرده و سپس در ادامه مخالفت کنید. با این روش فرد مقابل را خلع سلاح کرده اید.

12- آرامش خود را حفظ کنید و به طرف مقابل احترام بگذارید.

زمانی ما به برقراری ارتباط با دیگران می پردازیم که نیاز داریم یک سری از مسائل و مشکلات خود را حل کنیم. در روابط گاهی اوقات مشکلاتی پیش می آید و با طرف مقابل به مشکل می خوریم. در این مواقع آرامش خود را حفظ کنید و در هر صورتی به طرف مقابل احترام بگذارید. با این کار شما از شخصیت خود دفاع کرده اید.

13 .لبخند واقعی ارائه دهید

وجود یا عدم وجود لبخند تنها چیزی نیست که در اینجا اهمیت داشته باشد. یک لبخند واقعی می تواند بلافاصله گرمی و شفافیت را منتقل کند در مقابل لبخند دیگری می تواند استکبار و تحقیر را منتقل کند. یک لبخند واقعی یک روش ارتباط موثر است که نشان دهنده ی احترام شما به طرف مقابل است. اما اگر طف مقابل دروغی بودن لبخند شما را تشخیص دهد این حتی از یک دروغ هم بدتر است. اگر می خواهید اعتماد دیگران را جلب کنید بهتر است بهتر است یک لبخند واقعی بر روی صورتتان داشته باشید.

14 . حس شوخ طبعی خود را حفظ کنید

شوخ طبعی می تواند بخش مهمی از روش ارتباط موثر کلامی باشد. این روش می تواند یک وضعیت ناپایدار را پراکنده کند و فضای لازم را برای طرف مقابل ایجاد کند تا اوضاع را از منظر دیگری ببیند و آرام شود. خنده همیشه مناسب نیست. استفاده از طنز به عنوان سلاحی برای تحقیر دیگران و یا لغو سخنان آنها هرگز ضروری نیست. شوخ طبعی بهترین راه حل برای ایجاد ( و حفظ ) گزارش و یا روشن کردن روحیه و تشویق دیگران به آرامش است.

15 . سوالات درست در برقراری ارتباط بپرسید

برای درک بهتر افکار طرف مقابل خود و فهمیدن معنای درست آنها، سوال کنید. تا چیز جدیدی را در مورد آن شخص یاد بگیرید یا چیزی را که دیگران گفته اند روشن کنید. سوالات بسته سوالاتی هستند که با یک بله یا خیر ساده می توان به آنها پاسخ داد. با پرسیدن سوالات درست می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را سریع و با حداقل کلمات به دست آورید. اگر نیاز به مطاله بیشتر دارید پیشنهاد می کنم کتاب هایی که در سایت ما در صفحه محصولات وجود دارد را می توانید برای مطالعه انتخاب کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *