کوچینگ امروزه در تمامی زمینه ها کاربرد ها و تاثیر های بسزایی داشته است. یکی از این زمینه ها مدیریت سازمان و کارکنان است. همان طور که می دانید، مدیران خوب، خوب به دنیا نمی آیند، بلکه خوب ساخته می شوند. برای این که یک مدیر خوب باشید و سازمان خود را نگه دارید می توانید با ترویج کوچینگ در سازمان، سازمان خود را به موفقیت برسانید.
 
مجموعه آموزش های رایگان و کاربردی در سایت دکتر علیرضا فیروزی که زندگی شخصی و حرفه ای شما را متحول میکند : 
آموزش مدیریت و رهبری کسب و کار 
آموزش روش های مذاکره کردن و برقراری ارتباط موثر 
آموزش کوچینگ فردی و بیزینس کوچینگ 
 

کوچینگ سازمانی چیست ؟

کوچینگ سازمانی، به مدیران کمک می کند تا به مدیران بزرگ و موفق تبدیل شوند. برای این که یک سازمان سرپا نگه داشته شود به چه چیزی نیاز است؟ شاید اکثر افراد در جواب به این سوال بگویند ، کارکنان خوب و هوشمند، دلیل اصلی موفقیت یک سازمان هستند، در حالی که اصلا این طور نیست. اولین معیار یا پارامتری که به موفقیت سازمان کمک می کند، یک مدیر خوب و موفق است. مدیر باید بتواند تغییر ها را تشخیص دهید و تغییرات لازم را در سازمان اجرا کند. چالش تغییر یکی از چالش هایی است که امروزه تمام سازمان هایی قدیمی به آن نیاز دارند. علاوه بر سازمان های کهن، سازمان های جدید نیز باید بتوانند با تغییرات جامعه پیش بروند و خود را تغییر دهید.
کوچینگ سازمانی دقیقا همین تغییر ها را در سازمان برررسی و پیدا می کند و به مدیران کمک می کند و تا تغییرات لازم را انجام دهند. کوچینگ سازمانی با گوش دادن به مدیران و بررسی اهداف و برنامه هایشان و طرح سوالاتی از این دست، می تواند اهداف شفاف تری در اختیار ساطمان قرار دهد و راه رسیدن به اهداف را برای سازمان تسریع کند. یک کوچ سازمانی حرفه ای باید در جلسات مدیران سازمان حضور داشته باشدو گوش کند و سخنانشان را تحلیل کند. امروزه تمام سازمان ها حضور داشتن کوچ در سازمان خود را چیزی ضروری می دانند و برای کوچینگ سازمانی هزینه می کنند. اگر شما نیز یکی از مدیران سازمانی و حتی مدیر یک شرکت کوچن نیز هستید، حتما به کوچینگ سازمانی نیاز پیدا خواهید کرد. البته اگر به دنبال موفقیت هستید. در این مطلب قصد داریم تا مدیران را با گوچینگ سازمانی و راه های موفقیت سازمان بیشتر آشنا کنیم. برای شما مدیران عزیز مقاله نجات کسب و کار نیز مفید خواهد بود.
 
 

اهداف کوچینگ سازمانی چیست ؟

کوچینگ سازمانی
مدیرانی که از تاثیرات مثبت گوچینگ در سازمان خود آگاه هستند می دانند که کوچنیگ سازمانی فقط به مدیران کمک نمی کند تا میران بهتر و موفق تری شوند. کوچینگ اهداف دیگری نیز دارد که برای تمام سازمان و افراد سازمان مفید خواهند بود. کوچینگ سازمانی در جهت پرورش نیرو های بهتر ، تغییر های موثر در سازمان، شناسایی افراد موثر و کارآمد، افزایش عملکرد، افزایش توانایی افراد سازمان، ایجاد حس مسئولیت پذیری در افراد و ساخت تیم های همسو نیز فعالیت می کند.
 
 

کوچینگ سازمانی چه مزایایی دارد ؟

 

افزایش بازدهی کارکنان

کوچینگ سازمانی با در نظر گرفتن استعداد ها و توانایی های افراد سعی دارد، که کارکنان بیشتر بازدهی را داشته باشند. کوچینگ سازمانی به مدیران کمک می کند تا کارکنان خود را بهتر بشناسند، با اهداف آن ها آشنا شوند و با برقراری ارتباط موثر با کارکنان خود، احساس بهتری در آن ها ایجاد کنند و آن ها را در مکان و موقعیت درستی که استعداد و توانایی ان را دارند، قرار دهید
 

نگهداری کارکنان

یکی از تحقیقات در سال های اخیر نشان می دهد که بیشتر سازمان ها کارکنانی با طول کار ۳ سال دارند و بعد از این مدت، کارکنان سازمان را به دلایلی ترک می کنند و یا اگر مجبور به کار باشند، کارایی و عملکرد خوبی ندارند. دلیل این موضوع چه می تواند باشد؟ یکی از دلایل این موضوع بی خبری از کارکنان است. یک مدیر خوب باید بتواند با کارکنان خود ارتباط خوبی برقرار کند، با شخصیت هر کدام آشنا شود و از مشکلات ان ها با خبر باشد. در این صورت است که کارکنان احساس امنیت و نزدیکی با مدیران می کنند و این امر به نگهداری نیرو ها کمک می کند. زیرا اگر نیرو ها طبق آمار از سازمان جدا شوند، استخدام نیروی جدید و آموزش آن ها زمان بر است.
 

رشد و توسعه افراد سازمان

مزایای کوچینگ سازمانی
 
همان طور که در بالا اشاره کردیم کوچینگ سازمانی فقط برای رشد مدیران مزیت ندارد. یکی از مزایای کوچینگ سازمانی رشد افراد از نظر فردی و در جهت مهارت های نرم است. مهارت های نرم مهارت هایی هستند که در تمام طول زندگی چه در کار و چه در زندگی شخصی کاربرد دارند، مانند اعتماد به نفس، فن بیان، مدیریت زمان ، مدیریت استرس و غیره. کوچینگ به افراد سازمان کمک می کند تا شخصیت خود را بهتر بشناسند و ارتباط بهتری با خود داشته باشند. این کار به رشد و توسعه فردی افراد کمک می کند.
 
 

بهبود عملکرد فردی

کوچینگ سازمانی بهبود عملکرد فردی افراد را نیز افزایش می دهد. با ارتباط موثر می توان مسئولیت پذیری را به کارکنان سازمان خود بیاموزید و کاری کنید که افراد عملکرد بهتری داشته باشند و د قبال موفقیت سازمان خود را مسئول بدانند. مزایای کوچینگ سازمانی بسیار زیاد است که از حوصله این مقاله خارج است. اما همان طور که دیران موفق بیان کرده اند، هزینه ای که شما برای کوچینگ سازمانی می کنید، با تغییرات و تحولات سازمان شما در هنگام حضور کوچینگ اصلا برابر نیست. پس مطمئن باشید هزینه ای که برای کوچینگ سازمانی می پردازید را دور نریخته اید.
 
 

چه عواملی در تبدیل مدیران به کوچ های حرفه ای موثر است ؟

کوچ حرفه ای;,]

  • مدیران باید بیاموزند که خودآگاه باشند

مدیران در اولین قدم برای تبدیل شدن به یک کوچ حرفه ای باید بیاموزند که از احساسات ، ترس ها ، اشتیاق ها و نیاز های خود آگاهی کامل داشته باشند. این کار کمک می کند تا در مواقع مختلف آگاهانه تصمیم بگیرند و آگاهانه عمل کنند.
 

  • مدیران باید کارکنان خود را بشناسند

امروزه کارکنان سازمان ها را طیف گسترده ای از افراد با فرهنگ ها و سنین مختلف تشکیل می دهند. مدیران باید از علایق و خلقیات هر یک از کارکنانشان آگاهی کافی را داشته باشند تا بتوانند با ان ها به صورت موثر ارتباط برقرار کنند و به آن ها در جهت رسیدن به اهداف شخصی و سازمانی کمک کنند.
مدیران در صورت استفاده از کوچینگ سازمانی می توانند هم خودشان افراد موفق تری باشند، هم کارکنانشان و هم می توانند افراد با استعداد را برای سپردن مدیریت به آن ها آموزش دهند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *