بیزینس کوچینگ چیست

بیزینس کوچینگ، کوچینگ کسب و کار  و مربیگری کسب و کار عملی برای کمک به مدیر یک شرکت، کارکنان و مجریان سطح بالا است. بیزینس کوچینگ به مدیران کمک می کند تا کیفیت کار خود را بالا ببرند و نتایج بهتری دریافت کنند. با توجه به جنبه های مختلفی که در هر کسب و کار مد نظر است، بیزینس کوچ باید طیف گسترده ای از مهارت های مختلف را یاد بگیرد و دانش کافی را برای کوچینگ یک کسب و کار داشته باشد. تمرکز بیزینس کوچ روی تصمیماتی است که مدیران سطح بالا در سطح سازمانی باید روزانه بگیرند.

معنی بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچینگ برای کسب و کار های نوپا، چالش هایی را که صاحبان کسب و کار های نوپا با آن ها مواجه هستند را رفع می کند. کوچینگ کسب و کار در ایجاد راهی برای آزمایش محصول یا خدمات به مشتریان کمک می کند  و به آن ها می آموزد که چگونه تمرکز خود را بر روی فروش بیشتر بگذارند.
بیزینس کوچ همچنین می تواند بر توسعه مهارت ویژه ای که کسب و کار نیاز دارند نیز تمرکز کند. یکی از رایج ترین مهارت هایی که در کوچینگ کسب و کار بسیار بر آن تاکید شده است، مهارت رهبری است که باید هر مدیری ان را بیاموزد. سایر مهارت ها شامل مدیریت سیستم، سخنرانی و توسعه محصول است. بیایید با جزئیات بیشتر ببینیم بیزینس کوچینگ چیست و در کوچینگ کسب و کار چه کارهای دیگری انجام می شود.

رهبر خوب کیست و مهم ترین مهارت رهبری کسب و کار چیست؟

رهبر خوب، فردی است که برای دستیابی به اهداف سازمانی با تمام قوا فعالیت می کند. رهبران با ایجاد انگیزه، تقویت روحیه کار تیمی و تزریق انرژی به افراد، چرخ دنده های یک کسب و کار را به حرکت در می آورد. 

از مهمترین مهارت هایی که یک رهبر در کسب و کار باید داشته باشد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توانایی یادگیری سریع
  • ·        شناخت افراد
  • ·        صداقت در کار
  • ·        شنونده خوب
  • ·        پرورش افراد مسئولیت پذیر
  • ·        ایجاد مهارت برقراری ارتباطات حرفه ای

 سایر مهارت ها شامل مدیریت سیستم، سخنرانی و توسعه محصول است. بیایید با جزئیات بیشتر ببینیم بیزینس کوچینگ چیست و در کوچینگ کسب و کار چه کارهای دیگری انجام می شود.

کوچینگ چیست؟

COACHING  به عنوان یک رابطه خلاقانه بین رهبر و اعضای تیم می باشد که طی آن تمامی اهداف بر روی رشد سازمان و افراد تمرکز پیدا کرده است. در این رابطه آیا می دانید کوچ به چه معناست و تفاوت آن با منتورینگ و یا مشاوره چیست؟ اگر از دنبال کنندگان ورزش باشید، بدون شک کلمه کوچ به گوشتان خورده است؛ در بیشتر مواقع از این واژه برای مربیگری استفاده می شود. اما در یک تعریف کلی کوچینگ را می توان رابطه بین مربی و افراد (مراجعه کننده) دانست. کوچ مربوط به ورزش نیست و در هر زمینه ای قابل استفاده است، زمینه هایی همچون: کسب و کار، زندگی، ورزش، سلامتی، ورزش و .. . رهنمود کوچ کردن در هر زمینه ای برای پیشبرد بهتر کارها نیاز است و این فعالیت توانسته اعمال مختلف را با معنویت ادغام نماید.کوچینگ می تواند شامل بیزینس کوچینگ و لایف کوچینگ باشد که هر دو این موارد به صورت کلی می تواند سبب رشد شخصیتی افراد در زندگی شخصی و اجتماعی شود.  

در این راستا فدارسیون بینن المللی معنی بیزینس کوچینگ را بدین صورت تعریف می نماید:

کوچ، یک مشارکت و همکاری ما بین کوچ کننده و مراجعه کننده است که در طی آن؛  افراد سعی می کنند به کمک فرد مربی و با استفاده از تفکرات عمیق به همراه خلاقیت، توانایی و عملکردهای شخصی و حرفه ای شان را افزایش دهند. در نهایت باید بدانید کوچینگ به معنای مشاوره و منتور نیست، در فرآیند مشاوره سعی می شود تا مراجعه کننده در مسیر درمان اختلالات مختلف قرار بگیرد، در صورتی که COACHING به عنوان یک فرآیند ارتقاء کیفیت و تحول شخصیتی شناخته می شود.

مختصری از تاریخچه بیزینس کوچینگ

حالا که با مفهوم کوچینگ و پاسخ سوال بیزینس کوچینگ چیست آشنا شدید، شاید برایتان این سوال پیش آید که تاریخچه این فعالیت به چه زمانی باز می گردد و کوچینگ چگونه شکل گرفته است؟!

در دهه ۷۰ میلادی، نویسنده ای آمریکایی به نام تیموتی گالوی مجموعه ای از کتاب ها را منتشر کرد که سری درونی نام داشت. در این کتابها، تیموتی گالوی مجموعه ای از ایده های جدید در مورد مربیگری و دستیابی به موفقیت همه جانبه در ورزش هایی مانند تنیس، اسکی و سایر حرفه ها مانند موسیقی را مطرح کرده است که نیاز به نظم و انظباط جدی و قدرت درونی دارد. مدل این نویسنده آنقدر محبوب بود که حتی افراد غیر ورزشکار نیز شروع به استفاده از آن در زندگی شخصی و  حرفه ای خود کردند. شرکت های آمریکایی آنقدر شیفته ی ایده های تیموتی گالوی بودند که از سراسر ایالات متحده از او دعوت می کردند تا در مورد مشاغل تجاری سخنرانی کند.

اما لازم به ذکر است که  شخصی آمریکایی با مطالعه و استفاده از ایده های تیموتی گالوی، از گسترش این ایده و مربیگری زندگی در ایالت متحده آمریکا در چند سال بعد اعتبار بسیاری کسب کرد.

تاریخچه بیزینس کوچینگ مربوط به تجارت در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی است و در همان سال ها رواج پیدا کرد و پیش از آن مربیگری تنها مختص به ورزش و ورزشکاران بود.

توماس لئوناردو، روانشناس، اولین فردی بود که در این حوزه ریشه دواند و سبب توسعه آن در میان پژوهشگران و محققان شد. در نهایت پس از گذشت مدتی و افزایش تحقیقات در این حوزه توماس لئوناردو در سال ۱۹۹۵ یک موسسه کوچ حرفه ای را در سال ۱۹۹۵ بنیان گذاری نمود. مهم ترین هدف این مجموعه گسترش فعالیت و مهارت ها در زمینه کوچ بیزینس بود.

پس از راه اندازی این موسسه، فعالیت بیزینس کوچینگ به مرور دچار تحولاتی شد و رفته رفته کامل تر گردید و در همان سال 1995 فدارسیون بین المللی آن (ICF) راه اندازی شد.

موسس این حوزه در رابطه با کوچینگ می گوید:” بیزینس کوچینگ در زمینه درمانی نمی تواند هیچ شخص بیماری را علاج کند؛ اما به افراد سالم و جویای پیشرفت کمک می کند تا بهتر بتوانند رشد کنند و خودشان را در زندگی شخصی و کاری از دیگران متمایز کنند.”

بیزینس کوچینگ چه می کند ؟


بیزینس کوچینگ ها کار های مختلفی را برای مشتریان خود انجام می دهند. کاری که یک بیزینس کوچ برای شما انجام می دهد کاملاً به نیازهای منحصر به فرد شما بستگی دارد. اولین کاری که یک مربی کسب و کار انجام می دهد این است که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه شما به عنوان شخص و صاحب کسب و کار چه چیز هایی می خواهید کسب کنید، از شما سوال می کند. پاسخ هایی که شما می دهید روند بعدی عملکرد آنها را تعیین می کند. در زیر مواردی وجود دارد که یک مربیگزی کسب و کار  می تواند از آن ها کمک بگیرد.
 

بیزینس کوچینگ به شما کمک می کند تا چشم انداز واضح تری داشته باشید

برخی از افرادی که مایل به راه اندازی یک تجارت هستند فقط یک حس مبهم دارند که مایل به داشتن یک تجارت هستند. آنها چشم انداز روشنی از موفقیت ندارند و همچنین واقعیت کارآفرینی را درک نمی کنند. کوچینگ کسب و کار به شما کمک می کند در کسب و کارتان بیشترین تأثیر را داشته باشید. استفاده از بیزینس کوچ نه تنها برای سازمانی است که رو به شکست می باشد بلکه برای سازمان هایی که بسیار موفق هستند و کارکنانشان بسیار تأثیر گذار هستند و برای پیشرفت بیشتر در بازار کار از کوچینگ کسب و کار استفاده می کنند نیز موثر است.

مربیان خوب تجاری برای مشتریان خود به طور واضح توضیح می دهند که چقدر برای ساختن یک تجارت سودآور تلاش کنند. آنها توضیح می دهند که چگونه در آغاز، باید برای افزایش پول خود ساعات بیشتری کار کنند. هنگامی که شخص این واقعیت را فهمید، می تواند دید خود را به طور واضح تعریف کنند و بداند دقیقاً چقدر تلاش برای تحقق آن باید صرف کند.

بیزینس کوچینگ سلامت فعلی کسب و کار شما را تجریه و تحلیل می کند

وقتی صاحبان کسب و کار رکود فروش را تجربه می کنند، غالباً نمی دانند که چرا این اتفاق می افتد. یک مربی کسب و کار به صاحبان مشاغل کمک می کند تا سلامت کار خود را بررسی کند. وی به هر منطقه نگاه می کند و نحوه عملکرد هر منطقه را تحلیل می کند. مشتری و مربی با هم کار می کنند تا شاخص های کلیدی عملکرد را برای ردیابی هر ناحیه تعیین کنند. سپس کوچ یک داشبورد KPI را تنظیم می کند که به مشتری امکان می دهد سلامت کسب و کار  را از یک مکان واحد کنترل کند.

مربیگری کسب و کار به شما کمک می کند تا یک برنامه مشخص برای دستیابی به اهدافتان داشته باشید.


یکی از بزرگترین دلایلی که صاحبان مشاغل و کارآفرینان از کار می اندازد این است که آنها برنامه تجاری مستندی ندارند. نداشتن یک برنامه کاری تجاری می تواند تا 50 درصد از درآمد آن ها را کاهش دهد .
بیزینس کوچینگ های خوب می دانند که موفقیت یک طرح به داده های استفاده شده برای ایجاد آن وابسته است. مربی ابتدا سیستمی را برای تجزیه و تحلیل مشاغل به صورت سالانه، سه ماهه و ماهانه طراحی می کند. سپس داده های حاصل از تجزیه و تحلیل تجارت سالانه برای ایجاد یک برنامه تجاری سالانه استفاده می شود. سپس این طرح به نقاط عطف سه ماهه و ماهانه تقسیم می شود تا مسیری مشخص از ابتدا تا انتها ایجاد شود.
 

آنها به شما می آموزند چگونه سیستم های کارآمد بسازید

چه شما یک تجارت کوچک، چه کسب و کار آنلاین، یا یک شرکت بزرگ داشته باشید، موفقیت یک کسب و کار به کارآیی سیستم های آن بستگی دارد. هدف ایجاد شغلی است که وابسته به سیستم باشد نه وابسته به مردم. هر سیستم باید آنقدر خوب باشد که مدیر بتواند 70 درصد از روش های استاندارد را دنبال کند و هنوز هم نتیجه بگیرد.
ساختمان، آزمایش و سیستم های افزایش سرعت برای اوج بهره وری کار دیگری است که یک مربی کسب و کار در آن کمک می کند. اکنون که می دانید یک مربی تجارت چه کاری انجام می دهد، اجازه دهید چند مورد از مزایای یک مربیگری کسب و کار را بررسی کنیم.

3 مورد از مزایای اصلی بیزینس کوچینگ

برخی از مزایای یک بیزینس کوچ در بالا ذکر شده است ، اما در اینجا چند مورد دیگر را باید در نظر بگیرید که آیا هنوز هم به مربی کسب و کار نیاز دارید؟  که آیا یک مربی تجارت می تواند به شما در دستیابی به اهداف شما کمک کند یا خیر. اگز می خواهید در باره مزایای بیزینس کوچینگ اطلاعات بیشتری داشته باشید توصیه می کنم مقاله ی دکار علی فیروزی با عنوان مزایای استفاده از بیزینس کوچینگ در کسب و کار را مطالعه کنید.

1- آن ها سود شما را افزایش می دهند

کسانی که یک مربی کسب و کار را استخدام می کنند، در سال اول تا ۵۰ درصد افزایش سود را مشاهده می کنند. دلیل بزرگی که صاحبان مشاغل از بیزینس کوچینگ خودداری می کنند، هزینه هر جلسه است.
به استخدام یک مربی کسب و کار به عنوان یک سرمایه گذاری در تجارت خود نگاه کنید.

2- مربیگری کسب و کار شبکه حرفه ای شما را غنی می کند

یک رابطه مربیگیری درست، فراتر از معامله تجاری است. کار طولانی مدت با یک بیزینس کوچینگ معمولاً شما را در ارتباط با افرادی قرار می دهد که بسیار موفق تر از افرادی هستند که در حال حاضر با آنها در ارتباط هستید.
یکی از مزایای بیزینس کوچینگ، مهارت های بالقوه ای است که شما با آن ها آشنا می شوید. این به شما کمک می کند تا از تکنیک مدل سازی استفاده کنید که تماشا و گوش دادن به افراد موفق تر از خودتان و انجام آنچه انجام می دهند، است.

3- آن ها چشم انداز جدید را به شما نشان می دهند

در بسیاری از موارد، یک صاحب کسب و کار بیش از حد از نظر عاطفی درگیر کار خود است و قضاوت های خود را ابراز می کند. این افراد معمولا احساس خوبی در مورد تصمیم گیری های خود در زمان لازم ندارند.
شاید بزرگترین و در عین حال کم ارزش ترین مزیت یک مربی کسب و کار این باشد که او چشم انداز بیرونی را برای تجارت شما به ارمغان می آورند. او هیچ ارتباط عاطفی با تجارت ندارند و این به مربی تجارت اجازه می دهد تا تجزیه و تحلیل عینی را انجام دهند.

سایر مزایای استفاده از بیزینس کوچینگ در کسب و کار

۱- اعتماد به نفس

بیزینس کوچینگ برای کسب و کار ها بسیار ارزشمند است. داشتن یک بیزینس کوچ و ایجاد موقعیت هایی برای ایجاد چالش باعث می شود که اعتماد به نفس شما در هنگام قرار گرفتن در موقعیت های مهم، برخورد با بحران و یا برخورد با مشکلی افزایش یابد. یک بیزینس کوچ حرفه ای شما را به چالش می کشد تا بهترین باز خورد ها را از خود نشان دهید. یک کوچ کسب و کار به شما کمک می کند تا بهترین استفاده را از قابلیت ها و استعداد های خود داشته باشید. یکی از مهمترین فواید بیزینس کوچینگ این است که باعث حس اعتماد به نفس در شما می شود.

۲- درک نحوه کار با انواع مختلف افراد

یکی دیگر از مزایای بیزینس کوچینگ این است که به شما تمریناتی را می دهد تا شخصیت خود را به عنوان یک رهبر بسازید و شما را قادر می سازد تا خود را بهتر بشناسید. با این وجود در طی مسیر کوچینگ با انواع مختلف شخصیت ها و ویژگی های رهبری آشنا می شوید. بنابراین بیزینس کوچینگ بهترین راه برای یاد گرفتن نحوه کار کردن با افراد مختلف است

۳- کمک می کند تا نقاط کور کسب و کارتان را ببینید

وقتی به چیزی خیلی نزدیک هستید، نقاط کور زیادی ایجاد می شود. یک بیزینس کوچ حرفه ای از دیدگاه عینی خوبی برخوردار است و توانایی شناسایی سریع نقاط مشکل دار که شاید شما توانایی دیدن آن ها را ندارید، دارد. بیزینس کوچ همچنین قادر به ارائه راه حل و استراتژی برای حل مشکل است. او شما را از منطقه راحتتان بیرون می کشد تا بتوانید تجارت خود را به سطح بالاتری برسانید.

۴- مبازره با بی کفایتی ناخودآگاه

یکی دیگر از مزایای بیزینس کوچ این است که ما در برخی موارد از ویژگی های بد درون خود آگاه نیستیم و این ویژگی ها در ناخودآگاه ما ثبت شده است. بیزینس کوچ این بی کفایتی ها و ویژگی های بد را به ما نشان می دهد و ما را مجبور می کند که این عادت های بد را کنار بگذاریم.

۵- پرسیدن سوالات مناسب

کوچ کسب و کار از شما سوالات مهمی می پرسد که شما را به فکر فرو می برد و شما را مجبور می کند که از شغل خود انتقاد کنید. هنگامی که شما یک بیزینس کوچ دارید، او چشم انداز جدیدی پیش روی شما می گذارد که سوالاتی در سطح بالاتر مطرح می کند. این کار برای شما که همیشه درگیر کارهای روزانه هستید و زمانی برای فکر کردن در مورد ارتقاء کسب و کار خود نمی گذارید، بسیار مفید است.

۶- اولویت بندی مشکلات

شما مشکلات مختلفی در کسب و کار خود دارید. مربی کسب و کار به شما کمک می کند تا این موضوعات را برای بار دیگر بررسی کنید و مشکلاتی که برای شما دردسر ایجاد می کنند را در اولویت قرار دهید. او به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید امروز کدام چالش ها و مشکلات مهم هستند و باید حل شوند و کدام یک از خطرات ارزش نگران کردن خود را ندارند. این نیز یکی دیگر از مزایای بیزینس کوچینگ است که همه ما در کسب و کار های خود به ان نیاز داریم.

۷- حفظ کارمندان

کارمندان یک سازمان می خواهند پیشرفت و رسیدن به هدفی را حس کنند. با داشتن یک مربی کسب و کار و قرار دادن آن در دسترس کارمندان، شما این پیام را برای کارمندان خود ارسال کرده اید که آن ها ارزشمند هستند و شما می خواهید به بالا بردن توانایی های ان ها کمک کنید. شما می خواهید به کارمندان خود کمک کنید تا توانایی های رهبری خود را رشد دهند و این که آن ها می توانند به عنوان یک کارمند رشد کنند. با این کار شما کارمندان راضی تری خواهید داشت که برای رسیدن به اهداف سازمان تلاش بیشتری می کنند.

۸- برنامه ریزی مالی مناسب

برنامه ریزی مالی وقتی شما سرگرم برنامه تجاری، برنامه بازاریابی و رشد هستید، بسیار وقت گیر و پیچیده است. یک بیزینس کوچ در همکاری هایی که با شرکت های بزرگ و کوچک داشته است و تجربه هایی که کسب کرده است می تواند در امور مالی به شما کمک بزرگی بکند. او با روش های هوشمندانه و سودمند برنامه ریزی مالی شما را متحول می کند. بحث مالی یکی از مهم ترین بحث ها در یک کسب و کار است و اگر شما نتوانید برنامه ریزی مالی درستی داشته باشید، مطمئنا شکست خواهید خورد. یکی از مزایای بیزینس کوچینگ که بسیار نیز مهم است ، همین برنامه ریزی مالی است.

انواع بیزینس کوچینگ شامل چه مواردی می شود؟

انواع کوچینگ به طور کلی به دو دسته کوچینگ مستقیم (دستوری) و کوچینگ غیر مستقیم (غیر دستوری) تقسیم می شود که در ادامه مفهوم این عبارت ها را بررسی می کنیم.

1-کوچینگ مستقیم و یا دستوری:

رایج ترین نوع کوچ کردن شیوه دستوری و مستقیم است. این نوع از مربی گری ادغام شده با نوعی فلسفه است و فرد کوچ کننده در حوزه خود یک متخصص می باشد و به مراجعه کننده هر آنچه مورد نیاز است را آموزش می دهد.  در این شیوه کوچ به صورتی انجام می شود که فرد متخصص بتواند شخصا به طور مستقیم و یا دستوری به حل مسئله برای فرد بپردازد.

کوچینگ غیر مستقیم و یا غیر دستوری:

این نوع شیوه از کوچینگ به افراد و یا یک مجموعه کمک می کند تا به کمک کوچ مراجعه کننده بتواند مهارت و دانش را کشف کند. در این فلسفه کوچینگ کمک می کند تا با ایجاد شرایط مناسب فرد و یا افراد بتوانند مسئله را حل کنند. قدرت اصلی در این رویکرد استفاده از راه حل ها و سوالات غیر مستقیم است تا از این طریق بتواند سبب رشد فرد متقابل گردد. در دوره لایف کوچینگ که شامل روش هایی برای پیشرفت در زندگی شخصی است، اغلب از این روش ها استفاده می شود.

همچنین بخوانید: لایف کوچینگ چیست؟

به کمک کوچ کسب و کار چه اتفاقی رخ می دهد؟

اکنون که پاسخ سوال بیزینس کوچینگ چیست را متوجه شدید نوبت به سوالات دیگر می رسد. مربی های کسب و کار باید بتوانند چه ویژگی هایی را در شما تقویت کنند؟ و وظیفه آن ها چیست؟ برخی از مواردی که یک بیزینس کوچ می بایست برای شما انجام دهد، عبارت اند از:

  • پیدا کردن مشکلات و اشتباهات مدیر کسب و کار
  • کمک به اصلاح عادات اشتباه مدیر
  • طرح سوالات برای ایجاد خلاقیت در کار
  • ایجاد انگیزه برای مدیر کسب و کار

و بسیاری از موارد دیگر که مهم ترین این موارد شامل گزینه های نام برده شده می باشد.

سهم بیزینس کوچینگ در زندگی افراد معروف

برای پی بردن به اهمیت و ضرورت بیزینس کوچینگ به دیدگاه معروف ترین، موفق ترین و ثروتمندترین افراد جهان توجه کنید:
بیل گیتس: بیانگذار مایکروسافت معتقد است هر فردی به مربی نیاز دارد. تمام افراد به فردی نیاز دارند که به آنها بازخورد و جهت دهد.
تونی رابینز: مشهورترین سخنران انگیزشی جهان اعتقاد دارد تمام افراد، صرف نظر از این که چه شغل و جایگاهی دارند، به مربی نیاز دارند.
اریک اشمیت: مدیر عامل سابق گوگل معتقد است بهترین توصیه ای که به او شده است همکاری با بیزنس کوچ بوده و این کار تاثیر قابل توجهی در موفقیت گوگل داشته است.

جمع بندی

در نهایت می توان گفت برای کسب و کارها، استفاده از این شیوه بسیار ضروری است. کوچ شغلی به مدیران کسب و کار کمک می کند تا با شیوه نوین بتوانند کارمندان و کارها را پیش ببرند. همچنین در زندگی فردی نیز کوچینگ بسیار کمک کننده است و در رشد شخصیتی افراد نقش بسیار مهمی را ایفا خواهد کرد. لذا در این رابطه توصیه ما این است، حتما از دوره هایی مانند دوره لایف کوچینگ استفاده کنید که اطلاعات مفید و هدفمندی را در اختیارتان قرار دهند تا بتوانید مسیر پیشرفت را به صورت صحیح بیابید و در سریع ترین زمان به موفقیت برسید.


منابع مفید : 
دو روش کمک کوچینگ به هر رهبر کسب و کار
تعریف و مفهوم کوچینگ
 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *