مربیگری کسب و کار: : اگر در شغل خود با وجود مهارت ها و تلاش های فراوان، موفق نیستید و یا حتی اگر در شغل خود موفق هستید اما دوست دارید موفق تر شوید، شما به استفاده از خدمات بیزینس کوچینگ نیاز خواهید داشت.

بیزینس کوچینگ مفهوم وسیعی دارد و شامل تمام کوچینگ های سازمانی و کسب و کار می شود. کوچ کسب و کار، مربی با تجربه و بسیار ماهری است که به افراد برای شناختن استعدادها و موقعیت های پنهان موفقیت شغلی کمک می کند و آن ها را به سمت انتخاب بهترین مسیر برای موفقیت و ارتقا شغلی هدایت می کند.

فرقی نمی کند در یک کارگاه کوچک مشغول به کار باشید یا یک سازمان بزرگ، در هر شرایطی یک مربی حرفه ای باعث پیشرفت و موفقیت شما خواهد شد.

مجموعه آموزش های رایگان و کاربردی در سایت دکتر علیرضا فیروزی : 
آموزش مدیریت و رهبری کسب و کار 
آموزش روش های مذاکره کردن و برقراری ارتباط موثر 
آموزش کوچینگ فردی و بیزینس کوچینگ 

بیزینس‌کوچینگ چیست؟

در دنیای امروزی رقابت گسترده ای بین مجموعه های بزرگ تولیدی، خدماتی و … وجود دارد و هر سازمانی به دنبال کسب سهم بیشتری از بازار برای فروش محصولات یا ارائه خدمات خود می باشد.

نوسانات شدید اقتصادی و تلاطم همیشگی بازار، سازمان ها را با مشکل بازدهی مواجه کرده اند و بسیاری از کمپانی های بزرگ جهانی تاب تحمل شرایط بد اقتصادی را نداشته و ورشکست شده اند.
در مقابل بسیاری از مدیران هوشمند سازمانی برای ارتقا و موفقیت سازمان خود به استفاده از خدمات بیزینس کوچینگ روی آورده اند.

تجربه نشان داده است درصد رضایت مشتریان کوچینگ کسب و کار بسیار بالا و چیزی در حدود ۹۸ درصد می باشد.
کوچ کسب و کار فرد قدرتمندی است که به شما برای توسعه و رشد کسب و کارتان کمک خواهد کرد.

او به شما کمک می کند توانایی ها و نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید، برای شغل خود هدف و چشم اندازهای دست یافتنی اما وسیع ترسیم کنید و در مورد کسب و کار خود و روش های بهتر انجام دادن آن آگاه شوید.
اگرچه در سال های اخیر بازار مربیگری کسب و کار حسابی داغ بوده است و مربیان زیادی در این زمینه فعالیت می کنند اما به این نکته توجه کنید که تنها مربیان کاربلد و ماهر قادر به کمک به شما خواهند بود.

فردی که در زمینه کسب و کار شما اطلاعات و تجربه زیادی داشته و می تواند رهبری کارکنان شما را به عهده بگیرد.
پیشنهاد می کنیم مقاله ۴ دلیل که باید از کوچینگ کسب و کار استفاده کنید را نیز مطالعه نمایید.

بیزینس کوچینگ چه مزایایی دارد؟

خوشبختانه فرهنگ استفاده از مربی کسب و کار در سازمان ها و شرکت های بزرگ و کوچک رو به گسترش است و این خبر خوبی برای هر جامعه ای محسوب می شود.

مدیران سازمانی برای افزایش راندمان کارکنان خود و توسعه و رشد سازمان به استفاده از مربی کسب و کار روی آورده اند.

تداوم این اوضاع باعث افزایش رضایت شغلی کارکنان و به دنبال آن، افزایش بازده سازمان ها شده و جامعه را با رشد و توسعه اقتصادی و تولید مواجه خواهد کرد.

از مهمترین مزایای بیزینس کوچینگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تجربه

بیزینس کوچ فردی است که در زمینه تجارت و رهبری سال ها تجربه داشته و اکنون می تواند تمام تجربیات ارزشمند خود را در اختیار شما بگذارد.

با آگاهی از این تجربیات چشم اداز وسیع تری به کسب و کار خود خواهید داشت و قطعا در انتخاب بهترین مسیرها بری رشد و توسعه کسب و کار خود، موفق تر خواهید بود.

 رهبری

کوچینگ کسب و کار برای توسعه و رشد کسب و کارتان شما یا کارکنان شما را به بهترین شکل رهبری خواهد کرد. او برای رهبری آموزش دیده و به خوبی می تواند عقاید و اهداف مختلف کارکنان شما را همسو و رهبری کند.
ممکن است شما رهبر یک سازمان بسیار بزرگ باشید و نیازی به استفاده از بیزنس کوچ و رهبری او نداشته باشید.

اما جالب است بدانید بسیاری از رهبران اقتصادی جهان مانند بیل گیتس، استیو جابز و اریک اشمیت موفقیت بی حد و اندازه شان را مدیون بیزینس کوچ ها هستند و استفاده از خدمات مربی کسب و کار را نقطه عطف فعالیت های اقتصادی خود عنوان می کنند.

بازگشت سرمایه

خوب است بدانید سرمایه کوچینگ چیزی در حدود ۷۰۰ درصد نرخ بازگشت دارد و این به آن معناست که انتخاب یک کوچ کسب و کار می تواند درست ترین تصمیم زندگی شما باشد.

درصد رضایت مشتریان از بیزنس کوچ حدودا ۹۸ درصد است که رقم بسیار بالایی بوده و نشان دهنده تاثیر فوق العاده بیزینس کوچینگ بر توسعه و رشد کسب و کار است.

بیزینس‌کوچینگ به کدام کسب و کارها کمک می کند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت تمام مشاغل و تمام کسب و کارها می توانند از کوچ کسب و کار برای توسعه و رشد خود استفاده کنند.

یک باور غلط در بین عموم وجود دارد که کوچینگ کسب و کار فقط مخصوص کسب و کارهای بزرگ و بین المللی یا کسب و کارهای شکست خورده و ناموفق است در حالی که اصلا این طور نیست.
بیزینس کوچ با تجربه و مهارت های راهبردی خود توصیه هایی کاملا اختصاصی برای موفقیت شغلی شما خواهد داشت.

او هرگز راه را به شما نشان نمی دهد و به جای شما تصمیم نمی گیرد بلکه با تجربه بالایی که دارد افق دید شما را وسعت بخشیده و شما را برای تصمیم گیری درست هدایت خواهد کرد.
اگر سازمان شما دچار مشکل و کاهش راندمان شده است او به شما کمک می کند از این مشکلات فرصتی برای پیشرفت و رشد پدید بیاورید و اگر سازمان شما موفق است او شما را به سمت موفقیت و رشد بیشتر سوق خواهد داد.

فردی نمی کند چه شغلی داشته باشید، یک شغل کوچک برای خودتان یا یک سازمان بزرگ با کارکنان بی شمار، در هر صورت استفاده از بیزینس کوچ به توسعه و رشد کسب و کار شما کمک خواهد کرد.

بیزینس کوچینگ چه خدماتی به شما ارائه می دهد؟

خدمات ارائه شونده توسط مربی کسب و کار به طور خلاصه شامل موارد زیر می شود:

  • به چشم انداز شما از کار و زندگی وسعت می بخشد.
  • شما را در شناسایی نقاط قوت و ضعفتان راهنمایی کرده و به شما یاد می دهد چگونه نقاط قوت و مهارت های خود را تقویت کرده و نقاط ضعف خود را کاهش دهید.
  • زوایای پنهان کسب و کارتان را به شما نشان می دهد. شانس ها و موقعیت های پنهانی که می توانید از آن ها برای موفقیت استفاده کنید را به شما نشان می دهد.
  • به شما برای حل مشکلات شغلی کمک می کند.
  • شما را دچار تغییر و تحولی مثبت در جهت توسعه و رشد کسب و کارتان خواهد کرد.
  • به شما در مدیریت احساسات و برقراری توازن بین کار و زندگی کمک خواهد کرد.
  • به دقت به حرف های شما گوش می دهد، با تجربه بالایی که دارد حرف های شما را آنالیز کرده و به شما برای انتخاب هدفی متناسب با ویژگی ها و مهارت هایتان کمک خواهد کرد. شما را در جهت برنامه ریزی برای رسیدن به این هدف، هدایت کرده و شما را به اجرای این برنامه ملزم خواهد کرد.
  • به شما اعتماد به نفس، انگیزه و عزت نفس می دهد تا بتوانید با این ابزار مهم، کسب و کار خود را رشد و توسعه دهید.

موفقیت مربیگری کسب و کار به چه عواملی بستگی دارد؟

اگرچه نزدیک به ۹۸ درصد از مشتریان بیزینس کوچینگ از نتیجه کار راضی بوده و در کسب و کار خود موفق شده اند اما بهتر است در مورد آن ۲ درصد ناراضی و دلایل این نارضایتی نیز صحبت کنیم.

افرادی که در زمینه مربیگری کسب و کار مهارت و تجربه کافی دارند تنها در صورتی می توانند به صاحبان کسب و کار کمک کنند که رابطه آن ها بر اساس احترام، اعتماد، مشارکت، واقع بینی و زمان بندی مناسب شکل گرفته باشد.

به عبارت دیگر بیزینس کوچ زمانی می تواند به اهداف خود دست یابد که فرد مقابل همکاری مناسبی با او داشته باشد.

صاحبان کسب و کار، هر چند معروف و بزرگ باشند، لازم است به بیزینس کوچ احترام گذاشته و به او اعتماد کنند. او نیز باید برای مراجع خود احترام قائل شده و به او اعتماد کند.

مربیگری کسب و کار بر پایه شراکت و همکاری کوچ و مراجع بنا شده و لازم است طرفین با هم همکاری لازم را داشته باشند. از دیگر الزامات رابطه بیزینس کوچ و مراجع، واقع بینی می باشد.

اهداف و برنامه هایی که بین آن دو ترسیم می شود باید در حالت واقع بینانه و نه احساسی تعیین شوند.

در بیزینس کوچینگ نظم بسیار مهم است و برگزاری منظم جلسات معارفه، مشاوره و … درصد موفقیت را افزایش می دهد.

سهم بیزینس کوچینگ در زندگی افراد معروف

برای پی بردن به اهمیت و ضرورت بیزینس کوچینگ به دیدگاه معروف ترین، موفق ترین و ثروتمندترین افراد جهان توجه کنید:

بیل گیتس: بیانگذار مایکروسافت معتقد است هر فردی به مربی نیاز دارد. تمام افراد به فردی نیاز دارند که به آنها بازخورد و جهت دهد.

تونی رابینز: مشهورترین سخنران انگیزشی جهان اعتقاد دارد تمام افراد، صرف نظر از این که چه شغل و جایگاهی دارند، به مربی نیاز دارند.

اریک اشمیت: مدیر عامل سابق گوگل معتقد است بهترین توصیه ای که به او شده است همکاری با بیزنس کوچ بوده و این کار تاثیر قابل توجه ای در موفقیت گوگل داشته است.

پیشنهاد می کنم کتاب این لینک را حتما مطالعه نمایید.
منبع

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *