اگر از ابزارها و تکنیک های کوچینگ به صورت صحیح استفاده شود، می تواند مسیر زندگی مراجعه کننده را تغییر دهد و به آنها در دستیابی به رشد مستمر، سعادت و موفقیت پایدار کمک کند. مربیگری مؤثر فراتر از توانایی پرسیدن سؤالات مناسب به ترتیب صحیح است. مربیان بزرگ متخصص در راهنمایی مراجعه کنندگان خود از طریق روند تغییر هستند. آنها باعث می شوند تا مراجعه کنندگان خود بتوانند به پتانسیل کامل خود برسند، بر موانع جاده ای غلبه کرده و به آنها در دستیابی به موفقیت پایدار کمک کنند.
در اینجا 14 تا از مؤثرترین ابزارها و تکنیک های کوچینگ برای بهبود عملکرد مراجعه کننده و ارتقاء مهارت های کوچینگ ارائه شده است.
 
مجموعه آموزش های رایگان و کاربردی در سایت دکتر علیرضا فیروزی که زندگی شخصی و حرفه ای شما را متحول میکند : 
آموزش مدیریت و رهبری کسب و کار 
آموزش روش های مذاکره کردن و برقراری ارتباط موثر 
آموزش کوچینگ فردی و بیزینس کوچینگ 
 

1 . 5 دقیقه قبل از جلسه

به مراجعه کنندگان خود اجازه دهید قبل از هر جلسه مربیگری یک پرسش نامه کوتاه تکمیل کنند. این به شما و مراجعه کنندگانتان کمک می کند تا پیشرفت و موفقیت خود را از آخرین جلسه تشخیص دهند. خواهید فهمید که آیا مانعی وجود داشته است و با چه چیزی دست و پنچه نرم کرده اند. این به شما نشان می دهد که چه چیزی آنها را بیشتر از این لحظه اذیت می کند و می خواهد در جلسه بعدی روی آن تمرکز کند.
این ابزارها و تکنیک های کوچینگ به مراجعه کنندگان کمک می کند تا از نظر ذهنی برای جلسه آینده آماده شوند و جلسات شما بسیار مؤثر جلوه دهد. جای تعجب نخواهد داشت و شما می توانید جلسه را به راحتی با نیاز مشتری خود تنظیم کنید. این یک تکنیک مربیگری گروهی و تیمی عالی است زیرا می توانید از جوابها به عنوان نقطه شروع برای جلسه بعدی استفاده کنید.

2 . تکنیک تنظیم هدف SMART

تنظیم هدف SMART مخفف خاص، قابل اندازه گیری، دستیابی، مرتبط و مبتنی بر زمان است. این ابزارها و تکنیک های کوچینگ ساختار روشنی را در اهداف به ارمغان می آورد. هر هدف یا نقطه عطف به جای قطعنامه های مبهم با عناصر واضح و قابل اثبات همراه است.
هدف گسترده ” من می خواهم تجارت خود را توسعه دهم” در مراحل بسیار دقیق تر و عمل گراتر توسط مراجعه کننده تشریح خواهد شد.

3 . به مراجعه کننده اجازه دهید بعد از هر جلسه نکته ها را یادداشت و به اشتراگ بگذارد

با ابزارها و تکنیک های کوچینگ مراجعه کنندگان را تشویق کنید تا نکته های طلایی هر جلسه را یادداشت کنند و با شما به اشتراک بگذارند. این یک تصویر واضح از ارزش مربیگری شما در اختیار آنها می گذارد. این تکنیک مربیگری به شما کمک می کند تا لحظات مشتری را در یابید و از سوء تفاهم ها خود داری کنید. اگر همه این یادداشت ها در یک جریان مشترک سازمان دهی شده باشند که هم برای شما و هم برای مراجعه کننده قابل دسترسی باشد، می توانید هر وقت که خواستید در مراحل بعدی این مراحل را خوانده و مجددا ضبط کنید.

4 . سؤالات را باز بپرسید

سؤالات باز به مراجعه کنندگان شما اجازه می دهد تا اطلاعات بیشتری از جمله احساسات، نگرشها و درک مطلب را در بر گیرند. این تکنیک این اجازه را می دهد تا مربی بتواند به افکار و احساسات واقعی مراجعه کننده در مورد موضوع دسترسی پیدا کند.
ابزارها و تکنیک های کوچینگ

5 . از قدرت نوشتن استفاده کنید

نوشتن برنامه ها و اهداف اولین قدم برای تحقق آنهاست. این مراجعه کنندگان شما را به اقدام متعهد می کند. به خصوص وقتی که آنها با شخص دیگری به اشتراک گذاشته شده و ضبط شوند. نوشتن برای کم کردن روند و کمک به مراجعه کننده در پیشرفت و بیان احساسات یا افکار مناسب است. نقاط عطف قابل مشاهده و گفتگو درونی آغاز می شود.
نوشتن باعث افزایش قدرت تمرکز و مشاهده مراجعه کننده در طی یک روند تغییر یا توسعه می شود. نوشتن منظم نیز به بهبود خلق و خو و کاهش سطح استرس مرتبط بوده است. در مطالعه ای که روی دو گروه انجام شده نشان داده است که افرادی که هدف را می نویسند و یک گزارش هفتگی را تهیه می کنند، اهداف خود را با نرخ 76 درصد به دست آورده اند. در حالی که مراجعه کنندگانی که چیزی ننوشته اند، تنها 36 درصد به اهداف خود دست پیدا کرده اند. نوشتن یکی از ابزارها و تکنیک های کوچینگ است که مؤثر برای کمک به مشتریان در دستیابی به نتایج پایدار در مربیگری است.

6 . کاملا حاضر و متمرکز باشید

یکی از ابزارها و تکنیک های کوچینگ این است که دو دقیقه برای خود وقت بگذارد و قبل از هر جلسه آرام نفس بکشد. پس از شروع جلسه، سعی کنید از حواس پرتی خود داری کنید و به مراجعه کنندگان خود در این زمینه ظلم نکنید.
 

7 . پیگیری با مراجعه کننده

با پرسش نامه های منظم بررسی کنید که در آن مراجعه کننده ها پیشرفت، تجربیات، موفقیت یا چالش های پیش روی خود را به اشتراک می گذارند. این بازخورد مداوم به عنوان پیگیری بین جلسات یک روش مناسب برای نظارت و ارزیابی اثر بخشی مربیگری است. این به مراجعه کنندگان نشان می دهد که شما واقعا به پیشرفت آنها اهمیت می دهید و به آنها این احساس را می دهید که با چالش هایشان تنها نیستند.
شما اطلاعات ارزشمندی را بدست می آورید که می توانید از واکنش نسبت به وضعیت مراجعه کننده خود و همچنین برای آماده سازی و تنظیم مراحل بعدی استفاده کنید. این ابزارها و تکنیک های کوچینگ به مراجعه کنندگان شما کمک می کنند تا پاسخگو باشند و آنچه را گفته اند انجام دهند و در ذهن خود حفظ کنند.

8 . مجله مربیگری پیشرفت

مربیگری ژورنال پیشرفت و بازتاب منظم به مراجعه کنندگان شما کمک  می کند تا خود آگاهی ایجاد کنند. یک ژورنال مربیگری مشابه باز خورد مداوم شرح داده شده در گذشته است. مراجعه کننده شما می تواند احساسات، تجربیات، مشاهدات، چالش ها، موفقیت، افکار و احساسات خود را یادداشت کنند.
آنها مجبور نیستند تا جلسات بعدی منتظر بمانند که ممکن است در یک یا دو هفته باشد، اما می توانند آنچه را در ذهن خود دارند درست در لحظه ای که اتفاق می افتد به اشتراک بگذارند.
با یک مجله استراتژیکی به مراجعه کننده خود این احساس را می دهید که همیشه در آنجا هستید و ” بدون نیاز به حضور شما” گوش می کنید. آنها هر زمان که احساس کنند می توانند در هر حالی چه شب باشد، چه صبح، در طول روز، در ایستگاه قطار در راه کار یا در حالی که منتظر پزشک هستند می توانند بنویسند.
یک ژورنال مربیگری به آنها این امکان را می دهد که فقط بدون فشار و حواس پرتی، روی خودشان تمرکز کنند. پس از نوشتن، آنها همیشه می توانند ورودی های قبلی را در مرحله بعدی روند خود دوباره بخوانند و دوباره ضبط کنند. پس از به اشتراک گذاشتن این افکار با شما، اطلاعات ارزشمندی را کسب خواهید کرد که مربیگری شما را به سطح بعدی منتقل می کند. هنگامی که آنها مطالب ژورنالی خود را با استفاده از یک نرم افزار مربیگری می نویسند، همیشه از طریق لپ تاپ یا تلفن همراه هوشمند در دسترس هستند.

9 . تکالیف مشاغل برای تقویت مسؤلیت پذیری

مهم نیست که آن را مشق شب، صفحه کار، پرسشنامه بنامید. همه آنها از کارهایی که در یک جلسه مربیگری انجام داده اید پشتیبانی می کنند. آنها به مراجعه کننده کمک می کنند تا اهداف بزرگ تر خود را تأمل کنند، اقدام کنند و به نقاط عطف لازم برسند. این و ابزارها و تکنیک های کوچینگ به شما کمک می کند تا ببینید که چگونه برنامه های هر جلسه اعمال می شود. این به مراجعه کننده کمک می کند تا تمرکز خود را روی برنامه ها، ایده ها و اهداف خود حفظ کنند.
مراجعه کنندگان شما یک راهنما برای استفاده از یادگیری های مربیگری خود در زندگی واقعی دریافت می کنند. مراجعه کننده در طی مراحل مربیگری و به طور کلی زندگی خود مسئولیت توسعه، اقدامات و موفقیت خود را بر عهده می گیرند.

10 . مدلGROW

مدل روشی ساده برای تعیین هدف و حل مسئله در مربیگری است. این مدل از ابزارها و تکنیک های کوچینگ شامل مراحل زیر است:
مدل GRW : هدف همان چیزی است که مراجعه کننده می خواهد انجام دهد. باید تا حد امکان مشخص شود. می توانید آن را با روش که در ابتدا توضیح داده شد، ترکیب کنید.
G for Goal : این وضع موجود است، اکنون مراجعه کننده ی ما در حال حاضر است. مراجعه کننده وضعیت فعلی خود و چقدر از هدف خود فاصله دارد.
برای موانع و گزینه ها: موانع (موانع جاده ای) که مراجعه کننده شما را از رسیدن به هدف باز می دارد چیست؟ پس از شناسایی این موانع می توانید روش هایی برای غلبه بر آنها پیدا کنید.
R for Reality : پس از مشخص شدن گزینه ها باید به مراحل عملی تبدیل شوند که مراجعه کننده شما را برای رسیدن به هدف خود انجام دهد.

11 . لیست انجام کارهای مشترک

مراجعه کنندگان ما طی جلسات ما به مراحل و برنامه های مختلف اقدام متعهد می شوند. پس از نوشتن و به اشتراک گذاشتن این موارد با شما، در واقع آنها را به وجود می آورند. آنها مانند قرار داد بین شما و مراجعه کننده می شوند و مسئولیت پذیری آنها را تقویت می کنند.
فایده دیگر این است که هر دوی شما چه کاری انجام می شود و چه چیزی در هر لحظه انجام نمی شود. شما فورا می بینید که در کجا تعلل می کنند یا تلاش می کنند و چه زمانی به حکایت شما احتیاج دارند. لیست کارهای مشترک انجام شده به تعیین اولویت ها، دستیابی سریع تر به نقاط عطف و پیگیری پیروزی های کوچک در طی یک روند مربیگری کمک می کند.

12 . پرسش سؤال هدف من حاصل می شود؟

در ابزارها و تکنیک های کوچینگ این ابزار مبتنی بر سؤال معروف معجزه است و بسیار انگیزشی است.

13 . مهارت های خود را بهبود ببخشید

هر جلسه تنها فرصتی برای مربی شدن بهتر و بهبود مهارت های مربیگری به شما می دهد. بلافاصله پس از ترک مراجعه کننده پنج دقیقه وقت بگذارید و افکار خود را یادداشت کنید. می توانید واکنش به سؤالات مشتری را پیگیری کنید. در مورد ابزارها و تکنیک هایی که در جلسه استفاده کرده اید و نحوه عملکرد آنها فکر کنید.
در مورد موفقیت کلی جلسه تأمل کنید. آیا می توانید جلسات را دوباره اجرا کنید؟ نظرات، برنامه ها، یادداشت ها و ایده ها را برای جلسه بعدی اضافه کنید. وقتی جلوی تلاش برای بهتر شدن را گرفتید، متوقف می شوید که خوب باشید.

14 . از قدرت نرم افزار مربیگری استفاده کنید

یک نرم افزار مربیگری یک بستر است که در طی کل مراحل مربیگری از شما و مراجعه کنندگانتان پشتیبانی می کند. این به طور خودکار ارتباط مراجعه کننده ی شما را سامان می دهد و شما را قادر می سازد تا به راحتی تمامی ابزارها و تکنیک های کوچینگ که ذکر کردیم را استفاده کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *